Úvod » Archiv sezon » 2015 Podzim

1.kolo Gang of Jan Palach vs. Medvědi B 2:4 (2:0)

publikováno 11.09.2015 (aktualizováno 30.11.2015)

Odvrácená blamáž!

Po letní pauze zdravím všechny přátele dobrého fotbalu, zvláště pokud je k vidění v podání týmu Medvědi!

V neděli přišel náš velký den – první zápas, ve kterém jsme nastupovali ve zbrusu nových dresech. Na jejich realizaci se podíleli zejména Bobík a Fabio a proto jim jménem zbytku týmu vyslovuji ředitelskou pochvalu! No a co by mohlo být lepšího než pokřtít tyto krásné dresy vítězným zápasem. A zdálo se, že tento cíl není zas tak nereálný, protože na úvodní hvizd se tým GANG OF JAN PALACH dostavil v počtu 4+1 a posily nebyly nikde na dohled. To my jsme se dostavili ve slušném počtu, bohužel na poslední chvíli se omluvil Lubošek, kromě toho absentoval i Pixi a Leoš již dříve hlásil, že začátkem září je u něj ještě dovolenková sezona v plném proudu. Velkou neznámou ovšem bylo, jaká je aktuální forma týmu, žádný trénink ani přátelák se tentokrát nekonal a bylo jasné, že někteří hráči se za celé léto nepotkali s balonem. A obavy se ihned začaly naplňovat i v praxi, hra byla tragická, bez pohybu, špatné přihrávky, mizerné zpracování, občas nějaká střela spíš na ragbyové háčko a chvílemi to dokonce vypadalo, že ne my, ale soupeři hrají přesilovku! A korunu všemu nasadil hned v úvodu gólman Zé Roberto, když osvobozující odkop GANGU z vlastní půlky, který na něj směřoval, mu vypadl dost nepochopitelně a komicky z rukou přímo k jejich útočníkovi, který neměl nejmenší problém skórovat. Dalo by se čekat, že nás tato facka nakopne, ovšem z naší strany dál pokračoval fotbálek, který se krásně hodil k tempu líného nedělního odpoledne. Několikrát jsme se prokombinovali před branku, což se prostě stát muselo, když nás bylo v poli o jednoho víc, někdy už to zavánělo gólem, ale nakonec vždycky všechno zhatila nepřesná finální přihrávka, kvůli které chyběl krok atd. GANG se zatáhl, za tohoto stavu ani neměl důvod hrnout se kupředu, ale když se naskytla šance na brejk, upalovali vpřed, a protože byli mladší a rychlejší, byly tyto kontry značnou hrozbou. Nakonec se to vždycky nějak vyřešilo, v nejhorším případě požár uhasil Dědek v brance. Ten se ovšem musel opět červenat v 19.minutě, kdy tentýž útočník, který dal první gól, postupoval s míčem na naší polovině a když si asi nevěřil na bránícího Libora, vypálil z velké dálky, bohužel rána mu sedla do šibenice a navíc přišla právě ve chvíli, kdy se Zé zrovna vyklonil na druhou stranu aby se podíval co se děje, neboť přes bránícího Libora nic neviděl. Napůl smůla, napůl chyba, každopádně ani po zbytek 1.půle se náš výkon nijak nezlepšil a tak se na přestávku šlo s překvapivým dvoubrankovým vedením oslabeného GANGU!

O pauze jsme si řekli, že pokud chceme odvrátit tuto kolosální blamáž, budeme asi muset začít hrát fotbal. Naštěstí ve 2.půli už byla naše hra mnohem lepší, soupeře jsme zatlačili do defenzivy a přišly i šance. Ale ta koncovka! Přesto poměrně rychle zahřmělo – v 5.minutě druhé půle se odražený míč dostal k úplně volnému Lukášovi na levé straně vápna, brankář, který byl v tu chvíli na té pravé se ještě snažil situaci zachránit tím, že se mu doslova vrhl pod nohy tygřím skokem, jenže Lukáš se neukvapil a zblízka zvedl balon přes něj pod víko – sníženo na 1:2! Ve 42.minutě pozvedl náš prapor sám El Présidente, narazil si míč s Práškem a poté nepříliš prudkou, ale zato přesnou střelou k tyči srovnal skóre – 2:2! Chvíli na to jsme jedovatou střelou po zemi pouze orazítkovali tyč, ale hned poté nám aspoň Fabio ukázal, jak se mají házet auty a jeho prudký aut házený nikoli na hlavu, jak to většinou špatně děláme, ale na nohu a pěkně za obranu, se na poslední chvíli pokusil obránce odkopnout před Kozelkou, nebo kdo to tam stál za ním, ovšem pouze merunu tečoval holení do vlastní svatyně – 3:2! Pro něj smůla, pro nás klika, a už jsme vedli. A výsledek pak ještě pojistil Bobík do prázdné po přihrávce zprava tuším od Velitele, i když jistý si tím nejsem. To už byla slušná pojistka, navíc soupeřům evidentně docházely síly, přesto měli jeden brejk, při kterém jsme nepochopitelně propadli, naštěstí tuto choulostivou situaci vyřešil včas Dědek taktickým faulem, když vyběhl z vápna a útočníka GANGU při zpracovávání kolmé přihrávky zboural jak kuželku. Kdyby ovšem sudí faul neodpískal, míč se ze souboje Zé Roberta se soupeřem odrazil ke druhému úplně volnému útočníkovi (ano, až tak jsme bránili hubenou výhru!) a ten by tloukl do prázdné, takže se mohli na sudího právem zlobit. Podle mě to ale faul nebyl, neboť jsem byl u míče o zlomek vteřiny jako první. Navíc se to všechno odehrálo opravdu už chvilku před koncem zápasu a snad bychom to i tak udrželi. Takže dva body byly naše a byly to důležité dva body, protože opravdu nevím jak by to dopadlo, kdyby se proti nám třeba i s Luboškem v sestavě sešel GANG OF JAN  PALACH v nějakém rozumném počtu. To ukáže až další průběh sezony, ale myslím že budou hrát dost nahoře…

A jak to celé zhodnotit? Dresy byly důstojně pokřtěny, důležité dva body jsou doma a náš výkon měl vzestupnou tendenci, tak doufám že v tom budeme pokračovat.

Sudí hned na místě napsal komentář a bylo to jen suché konstatování, že naši soupeři po první půli vedli o dva góly a my jsme potom výsledek otočili, ani slovo o tom, že jich bylo o jednoho míň. Možná že si toho ani nevšimli… A ono to možná ze hry ani poznat nešlo  : -)

Jako nejlepšího hráče z našeho týmu vyhlásil rozhodčí Fabia. A já si myslím, že právem! Snažil se nahradit absenci Luboška a hrál na tzv. pozici “chytrýho“, podporoval útok, ale světe div se, i bránil, navíc se snažil Luboška nahradit i verbálně, ale pozitivně a navíc bez jediného vulgárního slova! Mimochodem, říkal jsem si, že je asi lepší že Lubošek nebyl, určitě aspoň pro jeho zdraví. Při tomto našem výkonu, hlavně v 1.půli, by se asi prokřičel až do úplné ztráty hlasu!  :-)

No a 3.poločas proběhl rovněž důstojně, i když nakonec se oddělilo zrno od plev a asi do půl jedenácté se na zahrádce zdrželo pouze nejvyšší vedení, tj. El Présidente a výkonný ředitel. Samozřejmě pouze proto, aby projednali významné náležitosti chodu klubu!  (ZR)

                                                                         

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery