Úvod » Archiv sezon » 2015 Podzim

5.kolo Sportbar ZIPO vs. Medvědi B 3:1 (1:1)

publikováno 11.09.2015 (aktualizováno 30.11.2015)

K úspěchu chybělo málo!

Byl jsem určen (násilím) k sepsání komentáře k zápasu 5.kola a to s vysvětlením, že z branky jsem měl prý nejlepší přehled. Nemyslím si, že zrovna já, když stojím mezi brankovou konstrukcí, mám ještě čas sledovat důkladně probíhající situace na hřišti. Mám vždy nervy na pochodu, abych zbytečně neudělal nějakou hrubku a aby mě všechny střely soupeře pokud možno trefily. Na nic jiného čas nezbývá. Přesto se pokusím něco k zápasu napsat. Před utkáním bylo skoro téměř jisté, že do branky tentokrát budu muset opravdu já. Jedině Velitel mě mohl ještě zachránit, jenže, když přišel na zápas a zjistil, že nás je hromada, s ještě zcela nevyléčeným kotníkem se nepostavil ani do kisny a odkráčel domů za rodinkou. K utkání tedy nastupujeme v tomto složení:

Prášek – Kozelka, Leoš, Pixi, Lubošek, Lukáš, Bobík a Fábio.

Libor se Zé Robertem se omluvili.

S podporou Macka (ONBLACK) na lajně se pouštíme do soupeře, který ještě v probíhající sezóně nepoznal hořkost porážky. Nezačali jsme vůbec špatně, soupeř naši rozehrávku od branky zprvu nenapadal a tak jsme se pokoušeli o kombinaci po zemi až na dostřel branky Zipáků. Ne vždy jsme branku ohrozili, ale hlavně se akce zakončily a nehrozily tím rychlé brejky soupeře. Občas soupeř změnil taktiku v napadání rozehrávky a pak to vždy trochu smrdělo průserem. Na psycho přihrávky mezi Kozelkou a Práškem reagoval z lajny Bobík: „Kurva chlapi neblbněte!“ a nechal tím zavzpomínat na největšího odpůrce těchto situací před brankou, na Suhrouše. Psycho přihrávky ustaly po situaci, kdy jsme nepřesností Práška málem dostali branku. Přihrávka na Luboška od branky nesměřovala na nohu, ale „na vajca“, míč nám soupeř odebral a Prášek musel u levé tyče hasit požár po pěkné soupeřově kombinaci. Naštěstí to tentokrát dobře dopadlo. Troufám si napsat, že první půle byla naprosto vyrovnaná, naše hra měla svou kvalitu, kterou podpořil mazácký gól Pixiho. Využil momentu, kdy gólman nic přes bránícího hráče neviděl a uklidil míč k tyči. Soupeř byl tentokrát věkově starší než obvykle, nicméně našeho věkového průměru zdaleka nedosahoval. Hráč, který jim věkový průměr kazil nejvíce, se začal ukazovat jako velmi dobrý technik a i když rychlostí neoplýval, několikrát si udělal „dobrý den“ i z Luboška a to už bylo na pováženou. Zmiňovaný hráč soupeře se v závěru poločasu dostal osamocen z pravé strany do nebezpečné vzdálenosti k naší brance a střelou k tyči srovnal skóre. Prášek tentokrát trefen nebyl!

V druhé půli soupeř začínal mít navrch a nebezpečně se tlačil do zakončení. Zvláště nejstarší hráč soupeře několikrát nebezpečně vystřelil, naštěstí do míst, kde stál Prášek. Po jedné z akcí soupeře z pravé strany přiletěl projektil rychlostí světla, míč naštěstí jen cinkl do tyče, ale rozezvonil ji natolik, že spousta věřících se začala chystat na mši, v domnění, že zvuk přichází z kostela. Soupeř nás v tento čas mačkal a náš fyzický fond rychle vyprchával. Stačila chvilka, kdy jsme dostatečně neobsadili hráče ve středu hřiště a rychlá souhra soupeře skončila brankou v naší síti. Tentokrát tam Prášek lehnul o chvilku později. Vypadalo to, že je rozhodnuto, neboť jsme opravdu už moc svěže nevypadali, nicméně jsme se dostali do šance, Lubošek se ocitnul v gólové pozici, ale zvolil razanci místo přesnosti a nebylo z toho nic. V hospodě se o šanci rozhovořil a tvrdil, že se obával o nohu svou i Lukášovu, který mu tam prý v momentě kopu silně překážel. Nevím, já jsem ze svého pozorovacího místa viděl Luboška zcela samotného. Soupeřova obrana není až tak pevná, abychom jsme se nepokusili skóre srovnat a tak se tlačíme ve větším počtu na zteč, na rohový kop je dopředu vyslán i Prášek a málem jsme z toho dostali gól do prázdné branky. Nakonec soupeř v závěru své asi zasloužené vítězství potvrdil třetím gólem. Samotného střelce před brankou Prášek ještě vychytal, ale silně rotující míč se před branku vrátil a ani Leoš, který byl s Práškem nejblíže, ho nedokázal uklidit do bezpečí. S favoritem utkání jsme tedy odešli poraženi, ale nepředvedli jsme až tak žalostný výkon. Je na čem stavět a potenciál v mužstvu určitě nějaký bude. V utkání jsme obdrželi dvě žluté karty, jedna byla udělena Leošovi a jelikož byla už druhá v sezóně, bude tedy muset Leoš příště nedobrovolně odpočívat. Snad nám nebude chybět. Třetí poločas v místní nálevně opět zavíral Kozelka, tentokrát mu sekundoval Vagón, který měl na Pražačce placené pískání. (Prášek) Utkání se hrálo na Pražačce 1, 18.10.2015, od 17:30. Howgh.

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery